LED SPORT

Het LED sportarmatuur is een breedstralend LED armatuur. Het is DEKRA/VDE balpruf getest en dus geschikt voor alle sporttoepassingen. Het armatuur geeft een neutraal witte lichtkleur (circa 4000K), een CRI van 80. Standaard wordt het armatuur in 2 verschillende maximale lumenoutput-uitvoeringen geleverd. Het armatuur is opgebouwd volgens het lineair LED principe, waardoor er sprake is van minder verblinding.

Binnen het segment sport heb je nog de keuze tussen een sport armatuur met heldere lens en matte lens. Voor zwembaden is er een armatuur ontwikkeld welke behandeld is met een speciale coating, waardoor degradatie door chloor beperkt wordt.

Met VEKO LED verlichting bespaart u op uw energiefactuur ten opzichte van traditionele TL verlichting of andere technologie. Door de verlichtingsinstallatie te combineren met een sturingssysteem, kan een verdere energiebesparing op uw energiefactuur bekomen worden.

VEKO heeft reeds verschillende sportaccommodaties voorzien van LED verlichting, waaronder een groot aantal tennisterreinen, indoor soccer, squash, zwembaden enz. Enkele vooraanstaande projecten die gerealiseerd zijn, zijn onder andere: BLOSO Gent (Sport Vlaanderen), Koninklijke Militaire School, Topsportschool Wilrijk (tennis) etc.

Bespaar tot 80% en doe het milieu een plezier

In 90% van de indoortennishallen zitten 40 armaturen, 3x58 watt per tennisterrein. In totaal is dat 8.400W. VEKO, specialist in kostenbewuste verlichting van tennishallen, vervangt dit door 40 LED armaturen van 70W.
Dit komt in totaal neer op een vermogen van 2.800W. Daarmee bespaart u 65% op uw verbruik. Door gebruik te maken van daglichtsensoren die verlichting dimmen afhankelijk van het invallende daglicht, en bewegingsmelders die vermijden dat het licht nutteloos blijft branden, kan nog extra bespaard worden. Ook door de instelling van een “recreatieniveau” met een optimale verhouding licht/verbruik wordt er extra bespaard.

Resultaat: tot 80% besparing

Opstelling van de toestellen

Niet alleen het lichtniveau, maar ook de lichtverdeling op het terrein is een belangrijke factor voor het comfort van alle spelers. Door het aanbrengen van continue lichtlijnen boven de zijlijnen, en het kantelen van de toestellen op 30°, wordt een optimale verdeling van het licht bekomen zonder schaduwvorming.

LED verlichting optimaal voor sport

LED verlichting schakelt onmiddellijk op volle kracht en heeft geen opwarmtijd nodig. In vergelijking met traditionele TL verlichting of klokken, is het beeld veel scherper en duidelijker.

Montage

VCA logoVEKO beschikt over eigen ervaren montageploegen met de nodige expertise die instaan voor de volledige afwerking van de Veko verlichting montage. Voor de demontage en montage wordt 1 dag per terrein gerekend, met de mogelijkheid ’s avonds terug licht te voorzien in de sport/tennishal voor de klant.

De montage afdeling van Veko Lightsystems is VCA gecertificeerd.

Meer info

DALI Besturingssysteem Dali

Het verlichtingssysteem kunt u ook uitvoeren met een DALI besturingssysteem. De armaturen dienen dan onderling met elkaar verbonden te worden door middel van een 2-aderige afgeschermde kabel. Er zijn vele mogelijkheden om uw verlichting automatisch te schakelen en te programmeren. Denk aan bijvoorbeeld automatisch schakelen op werktijden, daglicht of aanwezigheid. Het Veko dynamische verlichtingssysteem werkt op zich zelf, en het is niet noodzakelijk om er een DALI verlichtingssysteem bij te programmeren. Om tot een zo hoog mogelijke besparing te komen is het tevens mogelijk om bepaalde opties te combineren.

Uiteraard kan er voor u geheel vrijblijvend een R.O.I. (Return on Investment) berekening gemaakt worden voor uw situatie om te berekenen welk renovatievoorstel u het meeste voordeel oplevert.

Neem de proef op de som!
Verdien uw investering terug
in 1 tot maximaal 5 jaar!

DaliDe periode waarin de investering terug verdiend wordt kan Veko u garanderen door het plaatsen van een proefopstelling. Door het plaatsen van een verbruiksmeter op de proefopstelling en het verzorgen van lichtmetingen zijn er geen raadsels over hetgeen u gaat besparen. Neem daarom geheel vrijblijvend de proef op de som!

Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor het uitwerken van een verlichtingsplan.

Testimonials

 • Detectoren die rekening houden met het daglicht en de aanwezigheid op de terreinen zorgen voor automatische schakeling van de led verlichting en extra besparing ten opzichte van de grote lichtbakken die moeten opwarmen. Met de dimfunctie hebben wij een “recreatieniveau” ingesteld op ca 75% van de volledige capaciteit. Alleen bij tornooien of trainingen op nationaal niveau gebruiken wij de volledige capaciteit. De positionering van de toestellen boven de zijlijnen gekanteld op 30° zorgen voor een optimale spreiding van het licht zonder schaduwvorming. Wij hebben veel mogelijkheden onderzocht maar hebben geopteerd voor de lijnverlichting van Veko. De investering is snel terugverdiend.
  Patrick De Kock TC Panorama
 • “Bedankt voor jullie mooie werk, we krijgen alleen maar enthousiaste reacties van de spelers!”
  TC De Nethe Meerhout
 • “Met het nieuwe verlichtingsysteem is het verbruik per terrein gedaald naar 2800W (9000W in het verleden), we hebben nu een dubbele luxwaarde en de verlichting werkt perfect zonder onderbreking. Door het gebruik van een simpel installatiesysteem kunnen we de helft van de verlichting laten branden in combinatie met natuurlijk daglicht, optimaal voor een recreatieve omgeving met 1400W per terrein.”
  Dhr Taminiaux, zaakvoerder van TC Ermitage
 • “Veko Lightsystems zijn specialisten in verlichting ! Scherpe prijzen en uitstekende kwaliteit !”
  TC New Lawn, Lambersart, France
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Garantievoorwaarden

U kan de garantievoorwaarden hier vinden.

 

REALISATIES

2017

TC STEKENE
TC WETTEREN
TC TENKIE
TC SMASH 51
SPORTHAL BALSAKKER (LILLE)
SPORTHAL ZOERSEL
SPORTHAL DE POLLEPEL
TC DUINBERGEN
SPORTHAL NEVELE

2016 - ouder

TC As
TC Beckhand Beveren Waas
TC Beringen
TC Bornem
TC Brughia
TC De Nethe Meerhout
TC Ermitage Charleroi
TC Forest Hills
TC Gistelhof Gistel
TC GT Balen
TC Ham
TC Heiveld Sint-Katelijne-Waver
TC Koersel
TC Mol
TC Molenbos Nijlen
TC New Lawn Lambersart France
TC Ronse (gepland)
TC New Lawn (FR)
Heiveld (Sint Katelijne Waver)
Sporthal Nevele
Sporthal BLOSO (Sport Vlaanderen) Gent
TC oudenaarde
TC Panorama Overijdse
TC Snauwaert Kalmthout
TC Stabroek
TC Ter Eiken Edegem
TC Tongeren
TC Topsportcentrum Wilrijk
TC Uccle
TC Velina Geraardsbergen
TC Wezel Mol
TC Wimbledon Sint-Truiden
TC Windekind Vosselaar
TC Winterslag
TC Lommel
TC Herentals (gepland)
TC Neerpelt
TC Garisart (gepland)
Koninklijke Militaire School (Brussel)
Sporthal BLOSO (Sport Vlaanderen) Brugge

Tennis 1
Tennis 2
Tennis 3
Tennis 3
Sporthal
Sporthal
Sporthal

Sporthal Schotte
Sporthal Schotte 2

REALISATIES (Bedrijf)Agrifreez
Febelco Izegem_2
Knauf Relighting_7
Prologis -_Skechers_-_Milmort_2
Rav Lo

Toychamp
PO Easy Resize