BREEAM & LED lijnverlichting van Veko: uitstekende match

Een project voorzien van Veko LED verlichting behaalt een aantrekkelijk aantal punten voor de BREEAM classificatie. Dat kunnen heel wat ondernemers beamen. Is die classificatie binnen, dan staat u bekend als duurzame onderneming, uw project krijgt aantoonbaar meer waarde, de operationele kosten zijn lager en de productiviteit en gezondheid van uw medewerkers beter. Uw bedrijf zet, kortom, een flinke stap op weg naar een gezonde toekomst. 

Wat is BREEAM?

BREEAM (Building Research Establishment's Environmental Assessment Method) is de leidende en wereldwijd meest gebruikte methode voor het meten van de milieuprestaties van gebouwen. BREEAM beoordeelt gebouwen op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: Management, Gezondheid, Energie, Transport, Water, Materialen, Afval, Landgebruik en Ecologie en Vervuiling. 

BREEAM credits opbouwen met Veko producten

Veko draagt in diverse duurzaamheidscategorieën bij aan het behalen van BREEAM-punten:

1. Gezondheid

LED lijnverlichting van Veko is goed voor het maximale aantal BREEAM punten in de categorie gezondheid. Licht draagt aanzienlijk bij aan productiviteit en werkplezier en, dus, aan de gezondheid van medewerkers. Veko levert het juiste licht op het juiste moment op de juiste plek. 

2. Energie

Veko LED armaturen halen een top lichtopbrengst bij een laag energieverbruik. LED verlichting van Veko zorgt daarmee alleen al voor een voor BREEAM zeer zwaarwegende energiebesparing (tot wel 70%). Gaat u de verlichting ook nog dynamisch reguleren, bijvoorbeeld met een Licht Management System, dan wordt die besparing nog groter (tot wel 90%).

Ook in de montage realiseert Veko energiebesparing: voorgemonteerde Veko lichtlijnen hangen sneller dan welk vergelijkbaar product dan ook.

3. Transport

Alle Veko lichtsystemen worden just-in-time geproduceerd in onze CO2-vriendelijke fabriek in Schagen. We gebruiken nauwelijks opslag. Bovendien is er geen vervoer per vliegtuig of boot: Veko zit dichtbij haar Europese klanten. 

4. Materialen 

Veko plaatst aluminium LED armaturen op aluminium draagprofielen. Niet alleen gaat aluminium veel langer mee dan het veel gebruikt plaatstaal (circa 50%), ook zorgt aluminium voor een prima temperatuurhuishouding, waardoor Veko lichtlijnen langer meegaan (en wij dus moeiteloos 10 jaar garantie kunnen geven). Bovendien is aluminium recyclebaar.

5. Afval

Veko scoort goed op afvalmanagement op de bouwplaats. Lichtsystemen van Veko worden (en dat is uniek) voorgemonteerd en onverpakt geleverd. Er is nauwelijks afval en dat nemen de montageploegen zelf weer mee, voor hergebruik.