We geloven sterk in de principes van een circulaire economie, waarbij grondstoffen worden hergebruikt en afval wordt geminimaliseerd. Daarom streven we ernaar om onze producten zo te ontwerpen dat ze recyclebaar zijn en bijdragen aan een gesloten kringloop. Dit geldt ook voor onze aluminium profielen van Veko Lightsystems, waar we al 45+ jaar mee werken. Deze profielen vormen een integraal onderdeel van onze verlichtingsoplossingen. Ze worden al meer dan 45 jaar met zorg en precisie vervaardigd, waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Het gebruik van aluminium als materiaal biedt niet alleen structurele stevigheid, maar de draagprofielen kunnen telkens hergebruikt worden. Het Veko armatuur is gemakkelijk demonteerbaar tot aparte onderdelen waardoor het armatuur maximaal recyclebaar is op het einde van zijn levenscyclus. Hierdoor dragen we bij aan een duurzame productiecyclus en verminderen we onze ecologische voetafdruk.

 

Bovendien zijn onze fabrieken in Nederland gecertificeerd volgens ISO14001 (milieumanagement), ISO9001 (kwaliteitsmanagement) en hebben een EcoVadis silver sustainability rating behaald in 2023, wat onze toewijding aan milieuvriendelijke praktijken onderstreept.

 

Binnen VEKO omarmen we de principes van de circulaire economie als een essentieel onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie. We streven ernaar om onze producten en processen zo te ontwerpen en te beheren dat ze bijdragen aan het minimaliseren van afval, het bevorderen van hergebruik en het maximaliseren van de levensduur van materialen. Een belangrijke focus ligt op het ontwerpen van producten met circulariteit in gedachten. We selecteren materialen die recyclebaar zijn en zoeken constant naar innovatieve manieren om de duurzaamheid van onze producten te verbeteren. Dit omvat het gebruik van gerecyclede materialen en het ontwikkelen van productiemethoden die de impact op het milieu verminderen.