Voor Apcoa ontwierp en installeerde Veko een origineel parkeerverlichtingssysteem, dat wettelijke voorschriften op unieke wijze combineert met een strakke uitstraling.

 

Het verlichten van een parkeergarage brengt specifieke voorwaarden met zich mee. Niet alleen is een ondergrondse garage per definitie donker en moet ze dus om veiligheidsredenen continu verlicht zijn. Er zijn ook wettelijke normen die de verlichting van ondergrondse gebouwen sturen. Doorrijzones moeten van de juiste intensiteit aan licht worden voorzien, parkeerplaatsen zelf worden dan weer best zo min mogelijk beschenen. Met deze voorschriften in het achterhoofd ontwierp Veko voor Apcoa een uniek parkeerverlichtingssysteem. Dit voldoet aan alle Europese normen en richtlijnen én het beantwoordt ook aan de esthetische wensen van de klant.

 

Op vraag van Apcoa installeerden we een ononderbroken verlichtingslijn van voor tot achter, die de garage een strak uitzicht verleent. Dat effect versterkten we nog met de unieke Veko-kabelgoten. Het opstaand kantje onttrekt alle bekabeling, branddetectiesystemen en andere melders aan het zicht en het enige wat in het oog springt is de lichtlijn zelf.

Geheel in lijn met die moderne uitstraling is de volledige parking ook witgeschilderd. Dat inspireerde Veko om gefaseerd te werken. In een eerste fase voorzagen we alle ophangingen, vervolgens gingen de schilders aan het werk, en daarna kwam Veko weer. Met de grootste precisie gingen we te werk om de witte muren en plafonds van vuilresten te vrijwaren. Met een smetteloos resultaat!

 

‘Tot onze algemene tevredenheid hebben wij met VEKO voor dit project samengewerkt, en het resultaat overtrof onze verwachtingen.’ Robby Mayer, Project Manager Apcoa Parking

 

VEKO LIGHTSYSTEMS

Solid Solutions. Smart Lighting. 

 

 

 

 

apcoa