Voor zijn magazijn in Willebroek heeft DB Schenker VEKO de opdracht gegeven om vier grote units van in totaal 65.000 m² te relighten met LED-technologie en verlaagt hiermee zo zijn jaarlijkse energieverbruik van 409 kWh naar 160 kWh. Deze investering bewijst eens te meer de inspanningen van de internationale logistieke speler om een duurzame schakel te vormen in de wereldwijde supply chain. Maximale besparingen op het elektriciteitsverbruik en verbeterd comfort voor de werknemers waren de belangrijkste drijfveer achter deze beslissing.

VEKO heeft de inefficiënte kwikdamplampen die continu bleven branden, vervangen door een dynamisch gestuurde LED-verlichting. Naast hun langere levensduur (50.000 branduren tegenover 15.000 bij kwikdampen), zijn ledlampen veel onderhoudsvriendelijker en wordt het nieuwe light management system ook intelligent aangestuurd.

De hoofdgangen in het magazijn zijn permanent verlicht en de zijgangen worden verlicht wanneer er activiteit aanwezig is. Dankzij een bewegingssensor die speciaal ontwikkeld is voor smalle stellingpaden wordt de verlichting meteen en alleen ingeschakeld in de gang waar beweging is. Deze intelligente manier van verlichting vermindert het elektriciteitsverbruik aanzienlijk.
Om het comfort van de werknemers te optimaliseren werden verschillende proefopstellingen geëvalueerd, waarbij zowel de horizontale als de verticale lichtverdeling bekeken werden.
Het resultaat is een gelijkmatige en evenwichtige verlichting van de werkvloer, maar ook van de rekken.

De nieuwe magazijnverlichting van DB Schenker is HACCP gekeurd, voldoet aan de energievriendelijke BREEAM/EIA-eisen én aan de International Food Standard 6, waardoor het in een voedselomgeving mag gebruikt worden.

Schenker nv, een van de meest vooraanstaande leveranciers van geïntegreerde logistieke diensten in België, opereert vanuit Antwerpen en stelt 680 personen te werk in acht vestigingen: Antwerpen, Brussel, Eupen, Mechelen, Zwevegem, Willebroek, Zaventem en Zeebrugge. DB Schenker levert wereldwijde diensten aan de industrie en de handel door een geïntegreerde combinatie van wegvervoer, luchtvracht, zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.

 Schenker