Voor de verlichting van de Gentse Parking Dok Noord werkte Veko nauw samen met de parkinguitbater. Een partnership dat een intelligent totaalpakket opleverde om trots op te zijn.

 

Uniek aan de parkeerverlichting in Dok Noord is de digitale sturing van het complete systeem. Elke armatuur kan afzonderlijk aangeschakeld worden – handmatig of via bewegingsdetectie. De doorgangsverlichting brandt standaard op 10%. In een vingerknip stijgt dat naar 100% wanneer je de parking binnenkomt. DALI-lichtmanagement blijkt ook hier een investering die onmiddellijk rendeert: ze levert een energiebesparing van 20-30% op. Bovendien kan de sturing op eender welk moment heel eenvoudig worden aangepast, al wat je daarvoor nodig hebt is een laptop.

Naast dat technologische hoogstandje overtuigde Veko met de levensduur van de lampen. In een ondergrondse garage waar de verlichting 24 uur per dag aan is, zijn 100.000 branduren geen overbodige luxe. Gezien de beperkte doorrijhoogte waren ook slagvaste armaturen een must. Veko leverde verlichting die tegen een stootje kan.

 

VEKO LIGHTSYSTEMS

Solid Solutions. Smart Lighting. 

 

 

 

 

parking dok noord