In een magazijn is maximaal overzicht simpelweg cruciaal. Gespecialiseerde en gepersonaliseerde verlichting speelt hierbij een elementaire rol. Steve Van Stappen, zaakvoerder van Veko Lightsystems, vertelt hoe flexibele oplossingen het verschil maken. 

 

Steve Van Stappen: “Magazijnen zijn zeer typische ruimtes; ze hebben doorgaans een zekere omvang, zijn opgetrokken met een specifieke constructie en herbergen gespecialiseerd materiaal. De noden rond verlichting kunnen dus fel uiteenlopen. Tegelijk heeft een goede verlichting een rechtstreekse impact op de efficiëntie, veiligheid en productiviteit van een onderneming. Redenen genoeg dus om hiervoor een doordacht lichtplan uit te werken.”

Verlichting op maat: de basis voor efficiëntie

“Er is geen one size fits all. Iedere magazijnruimte heeft haar eigen behoeftes. Onze projectmanagers starten met een uitgebreid lichtplan, waarin minutieus wordt berekend wat er nodig is om een magazijn goed te verlichten. Deze lichtstudie – soorten lichtbronnen, armaturen, technieken, materialen – vertalen we een in gedetailleerde en helderde offerte. De sleutel is hier: maatwerk. Het lichtplan wordt perfect gemoduleerd op de structuur van het gebouw. Dit levert niet alleen een esthetische meerwaarde, het zorgt ook voor een doeltreffende lichtspreiding. We zorgen voor de juiste lichtsterkte (Lux) en overstijgen doorgaans de wettelijke normen.”

 

Magazijnverlichting afstemmen op activiteit én constructie

“Industriële ruimtes en magazijnen vergen een specifieke expertise om verlichting duurzaam en optimaal te plaatsen. Bij Veko beschikken we over het materiaal, de mensen en de technische bagage om zelfs in de grootste hoogbouwmagazijnen een optimale zichtbaarheid te garanderen. Ook bij lagere magazijnen of zelfs ondergronds, plaatsen wij de lichtbronnen die de beoogde activiteiten maximaal ondersteunen. De activiteit bepaalt welke armaturen nodig zijn om de juiste bescherming te bieden tegen waterschade, impact, temperatuur en meer.

 

Verlichting industriële ruimte

 

Aan de hand van een uitvoerige voorstudie tonen onze projectadviseurs een grafische weergave die de diverse lichtlijnen (diepstralend, breedstralend…) accuraat aanduidt. Zelfs de gewenste kleur, belangrijk bij o.a. voedingswaren, kan flexibel worden gekozen.
Een uitgekiend lichtplan verkleint bovendien de ecologische voetafdruk: via slimme toepassingen schijnt er namelijk nooit meer licht dan nodig.”

Ook starten met een lichtstudie voor de inrichting van je magazijn? Kies voor doorwinterde experts in magazijnverlichting. Snel Veko Lightsystems bellen!

 

Verlichting magazijn