Voor een gloednieuwe supermarkt deed Alvo beroep op de expertise van Veko. De lichtlijnen verlenen het toch al knappe retailgebouw nog extra allure.

 

Een supermarkt die de hartelijkheid en de sfeer van een buurtwinkel uitstraalt: dat is wat een Alvo-winkel moet zijn. Een kolfje naar onze hand, want als expert in industriële toepassingen denken we maar wat graag mee in de richting van functionaliteit en design.

 

Een verlichtingssysteem dat naar het industriële neigt, maar dan met dat tikkeltje meer aan elegantie: een creatieve opdracht voor de Veko-ontwerpafdeling. De oplossing? Een LED-verlichtingsrailsysteem met armaturen van twee meter lengte. Een strak ontwerp dus, waarop spots kunnen worden gemonteerd om naar believen hoekjes of producten extra aan te lichten. Subtiele staalkabeltjes houden de hele lichtlijn in de lucht, en verlenen het geheel zijn elegante en semi-industriële look. De vloeiende lichtlijn lijkt wel te zweven in de ruimte.

De grootste uitdaging van het project zat ‘m in de timing. De opening van de nieuwe winkel naderde, en de positie van de rekken moest bepaald zijn voor we met de montage van de lichtlijnen konden starten. Met de snelheid van het licht ging Veko aan de slag – en in een week tijd was de winkelverlichting volledig operationeel.

 

“Dankzij de Veko verlichting komen onze producten perfect tot zijn recht, ieder product heeft dan ook zijn specifieke eisen die door de juiste belichting te gebruiken optimaal in de kijker komen te staan.” Rob Destombes, Alvo Grobbendonk

 

 

 

 

alvo