Ledverlichtingssysteem dat zich aanpast aan elke locatie

 

Veko Lightsystems introduceert de Duncan-productfamilie: een nieuw gepatenteerd verlichtingssysteem met een brede toepassing in de industrie, retail, kantoren en utiliteit. Uniek is het microprismatische lensontwerp, dat in alle omstandigheden zorgt voor een optimale glare rating. Met vier verschillende lensoptieken biedt de Duncan een perfecte lichtverspreiding op elke locatie.

De nieuwe Duncan: een echte allrounder

Van distributiecentrum tot retailomgeving, met vier lensoptieken is de Duncan overal inzetbaar. Narrow, Wide,  Diffuse of Lambertian: de stralingshoek en de lichtverspreiding zijn perfect af te stemmen op de hoogte, inrichting en het gebruik van de locatie.

 

Meer visueel comfort

Bijzonder is het microprismatische lensontwerp. De lensoptieken zijn zo ontworpen dat geen reflector nodig is om de glare te reduceren. Het resultaat is een open en transparant design dat een maximale lichtopbrengst combineert met alle gewenste comfort. De Duncan is ontwikkeld om aan de NEN-normen te voldoen.

 

Groter verlichtingsvlak

Door een verbeterd ontwerp beslaat de lens van de Duncan nu in de volledige breedte van het profiel. Het resultaat is een groter verlichtingsvlak en nog betere lichtverspreiding. Duncan verlicht zeer gelijkmatig gangpaden, schappen, en met de Diffuse ook het plafond.

 

Multifunctioneel en uitbreidbaar

Het Duncan-systeem is in te zetten als een continue lichtlijn en aan te vullen met een breed scala aan retail spots die eenvoudig op het profiel geklikt worden. Veko levert de armaturen bovendien onverpakt en voorgemonteerd op aluminium draagprofielen, wat meer dan 50% van de montagetijd bespaart. Veko armaturen zijn toekomstbestendig. Na afloop van de economische levensduur hoeft slechts de led strip vervangen te worden en is het armatuur weer als nieuw.

 

Hoogwaardige look and feel

Ook het design van de Duncan is verbeterd. De transparante lenzen met bijpassende transparante eindkapjes zorgen voor een hoogwaardige look and feel. Elementen zijn eenvoudig te koppelen tot fraaie doorlopende lijnen, zonder zichtbare verbindingen.

 

Zeer lage energiekosten

De energiezuinige Duncan-lichtlijn van Veko heeft de hoogste lumen-wattverhouding op de markt. Om extra te besparen op energiekosten, is de Duncan bovendien te koppelen aan een Light Management System. Zo wordt de lichtlijn nog efficiënter gestuurd.

 

Over Veko

Veko Lightsystems is de specialist in led verlichting voor industriële ruimtes. Veko ontwikkelt, produceert en monteert aluminium (led) lijnverlichting. Lichtsystemen van Veko worden onverpakt, gecodeerd en voorgemonteerd geleverd. Dat bespaart minimaal 50% aan montagetijd: in no time hangen de (led) lichtlijnen in elke bedrijfsruimte. Veko-armaturen worden toegepast in distributiecentra, bedrijfshallen, parkeergarages, sportaccommodaties, zwembaden, kantoren, koel- en vriesruimtes en retail in heel Europa. Een Veko lichtsysteem is energiezuinig, efficiënt én duurzaam.

De ruim honderdveertig medewerkers tellende onderneming bestaat al meer dan 40 jaar. Veko heeft in Nederland het hoofdkantoor in Schagen, een rayonkantoor in Breda en vijftien montageploegen. Daarnaast timmert Veko met kantoren in onder andere Duitsland, België en Groot-Brittannië, volop aan de weg in de rest van Europa. Sinds 2018 is Veko onderdeel van de Fagerhult Group.

 

VEKO LIGHTSYSTEMS

Solid Solutions. Smart Lighting. 

 

 

 

 duncan foto persbericht