Forest Hills Tennisclub in Wijnegem vroeg VEKO om 10 tennisvelden en 2 squash courts te relighten. Er zat echter een addertje onder het gras. VEKO kon slechts werken tussen Kerst en Nieuwjaar. VEKO startte de klus op 28 december en leverde het werk op de 29ste! Zal het verwonderen dat de klant onder de indruk was?

Op twee dagen slaagde VEKO er in de bestaande verlichting af te breken en af te voeren en de nieuwe LED-verlichting met daglichtgevoelige fotocel in de rail te plaatsen.

De rails werden volgens de typische VEKO-tennisopstelling geplaatst: links en rechts van het veld een rail met telkens 20 LED-toestellen, in een hoek van 30° graden. Dit gaat verblinding tegen en zorgt voor een uniforme verlichting van het veld.

Door deze ingreep verminderde het benodigde vermogen van de lichtinstallatie per veld van 8.400 watt naar 2.800 watt. De mogelijkheid om de lichtsterkte te dimmen in functie van het daglicht, vermindert dat getal verder tot 1.400 watt. Een en ander reduceert het verbruik tot 1/3 en mét de dimfunctie zelfs tot 1/4. Voeg daar de 5 jaar garantie vanwege VEKO bij en Forest Hills zit op rozen.

Artikel TC Forest Hills