Feit: in een logistiek magazijn of distributiecentrum branden de lichten veel langer en vaker dan thuis. Ook zijn de plafonds van zo’n gebouwen hoog, en is er weinig tot geen daglicht aanwezig.

Zeker wanneer je dan een verouderd lichtsysteem hanteert, kan de energiefactuur serieus oplopen. Het is aangewezen om te kiezen voor een duurzaam en efficiënt alternatief. Veko Lightsystems weet als geen ander wat jouw bedrijf nodig heeft om energiezuinig te verlichten. Ze zijn de specialist in LED lijnverlichting voor logistieke panden, van plan tot montage.

Slimme (logistieke) lichtoplossingen

Een kwaliteitsvolle verlichting van bedrijfspanden in de logistieke sector, zoals magazijnen en distributiecentra, is van uiterst belang. De juiste verlichting garandeert de veiligheid van werknemers, en beïnvloedt de werkomstandigheden op een positieve manier. Ze bevordert de concentratie en is aangenamer voor de ogen. Ook zuinigheid en efficiëntie dragen bij tot een optimale lichtoplossing. Veko Lightsystems ontwerpt al jarenlang slimme verlichtingsplannen op maat, want elk bedrijf is anders. Zeker in vergelijking met wat je er mee bespaart, is de implementatie van automatische sturing slechts een kleine investering. Met zo’n lichtmanagement, inclusief aanwezigheidsdetectie en dimregeling, is je verlichting enkel actief waar en wanneer dat nodig is. En dat zie je op de afrekening.

LED lijnverlichting, het neusje van de zalm voor de logistiek

Juist dat kostenplaatje is vaak de doorslaggevende factor bij de switch naar een nieuw lichtsysteem. Oudere of klassieke systemen zijn niet energiezuinig. Ieder bedrijf heeft baat bij relighting of de overschakeling van klassieke verlichting naar een LED systeem. Goed voor een laag energieverbruik én een langere levensduur. Energiezuinigheid in combinatie met de efficiëntie van een slim, geprogrammeerd systeem, gaat hand in hand met een lagere kost. Ook is duurzaamheid hét sleutelwoord voor Veko. Met een lange levensduur en lage onderhoudskosten bent je gesteld én gerust voor jaren.

Geen compromis voor kwaliteit in een magazijn

Veko ontwikkelt, produceert én monteert de aluminium lijnverlichting. Je project is in goede handen van verlichtingsplan tot installatie. Je garantie voor een jarenlang zorgeloos gebruik. De producten worden gemonteerd, gecodeerd en onverpakt geleverd. Niet alleen zorgt dat voor een enorme montagetijdbesparing, het veroorzaakt ook nauwelijks afval. Daarbij wordt er niet bespaard op kwaliteit.

Verhuur je een logistiek pand?

De LED verlichting van Veko is energiezuinig, efficiënt door intelligente programmatie en 100% recycleerbaar. Die aspecten maken je magazijn aantrekkelijker bij potentiële huurders. Niet alleen dat kostenplaatje, maar ook de milieuvriendelijkheid kan de doorslag geven bij de keuze van een pand anno 2020. Zeker als grotere energieverbruiker is elke inspanning op vlak van ecologische duurzaamheid aangewezen. Een relighting – m.a.w. het vernieuwen en daarbij energiezuiniger maken van je verlichting - is een win-win situatie voor huurder, verhuurder én ons klimaat.

 

Is jouw magazijn of distributiecentrum rendabel verlicht? Wij zoeken het uit!