VEKO Lightsystems kreeg onlangs de opdracht om het nieuwe sportcomplex te Schotte van LED verlichting te voorzien. Het complex omvat verschillende sportzalen, waaronder een danszaal, een gevechtssportzaal en een grote sportzaal waarvoor telkens de hoogste verlichtingseisen gesteld werden. Onze VEKO LED armaturen waren hier dus uitermate geschikt en kwamen als meest economische oplossing uit de bus.

De grote sportzaal is de thuisbasis van 1ste klasse volleybalclub Lindemans Aalst. Zij werken hier al hun nationale thuiswedstrijden af, alsook de Europese wedstrijden. Om tegemoet te komen aan de normen die door de Europese volleybalbond opgelegd worden, is er een studie uitgewerkt die resulteert in een lichtopbrengst van maar liefst 1500lux gemeten op vloerniveau, beperkte verblinding en een gelijkmatigheid van boven de 0,7. Hiervoor zijn in totaal 508 LED armaturen van VEKO voorzien, voor een totaal van 35 kW. De gebruikte VEKO LED armaturen zijn balvast en beschikken over de nodige certificaten, wat wil zeggen dat deze zeer robuust zijn uitgevoerd.

De volledige verlichting in de grote sportzaal is voorzien van een lichtsturing (DALI), waarbij men verschillende lichtniveau ’s kan gaan instellen, afhankelijk van de activiteit. Zo kan men energie besparen.
Deze investering bewijst de inspanningen voor duurzaamheid van het sportcomplex te Schotte. Samen met Veko als verlichtingspartner zorgden wij voor maximale besparingen op het elektriciteitsverbruik en verbeterd comfort voor de spelers.

 Sporthal Schotte

Sporthal Schotte Panorama