Diepgevroren patatjes en andere voedingswaren verdienen de beste behandeling. En het beste licht. Veko Lightsystems is met zijn verlichtingsoplossing present in de Vlaamse koel- en vriesruimtes.

Ledverlichting bespaart energie in koude ruimtes

Veko Lightsystems trok haar bekende lichtlijnconcept vanuit de logistieke sector door naar de koel- en vriescelmarkt. Ledverlichting is om diverse redenen de beste oplossing in koude ruimtes.

Verlichting aangepast aan koude

“Ledverlichting is perfect afgestemd op koude,” zegt Steve Van Stappen, zaakvoerder van Veko Lightsystems. “Onze lichtsystemen werken feilloos bij extreme temperaturen tot wel 25 graden onder nul.

 

Besparing door aan- en afschakelen van verlichting

Ledverlichting kan je bovendien door middel van automatisering perfect aan- en afschakelen of dimmen in de koel- en vriesruimtes. Dit zorgt voor een enorme besparing.  “We laten het licht 100% branden in die koelgangen waar het echt nodig is, bijvoorbeeld omdat er een heftruck af en aan rijdt. In de andere ruimtes schakelt het licht uit, of wordt het automatisch gedimd. Je hoeft met andere woorden niet de volledige oppervlakte te verlichten. Het licht is enkel aan waar er beweging is of gewerkt wordt.”

Licht dimmen voor veiligheid

Door de dimfunctie in te schakelen, schakelt de verlichting langzaam terug als er geen beweging meer is. Dat werkt enorm prettig en is bijzonder veilig voor de heftruckchauffeurs omdat ze nooit volledig donkere ruimtes in of uit moeten rijden.

 

Terugverdientijd ledverlichting koelruimtes

Nog een voordeel: ledarmaturen geven minder warmte af dan bijvoorbeeld TL-lampen. “Hierdoor heb je in de vriesruimte minder extra koeling nodig om de warmte te drukken,” aldus Steve. “Al deze factoren maken dat ledverlichting in koel- en vriesruimtes snel is terugverdiend. We spelen daarbij in op de eisen en wensen van onze klanten en rekenen graag uit wat hun besparing zou kunnen zijn.”

Ledverlichting geeft gelijkmatige verlichting

Nog enkele bijkomende voordelen voor de installatie van ledverlichting in koelruimtes:

  • Veko’s ledverlichting verlicht de vloer en  de rekken gelijkmatig en verblindt niet.
  • Veko’s ledverlichting voldoet aan alle classificaties en veiligheidseisen.
  • De montage gebeurt met speciale vriespakken, uitgerust met thermo verwarmingselementen.

 

Bekijk Veko-projecten in koel- en vriesruimtes

 

Ook veilige en besparende ledverlichting in je vries- of koelruimte nodig? Contacteer Veko Lightsystems via nr. + 32 3 827 21 96 of stuur een mail naar .