Optimale energiebesparing: maatwerk

Energie besparen met uw huidige lichtsysteem? Veko biedt u diverse concrete opties voor renovatie van uw huidige industriële verlichting. Met kleine aanpassingen zijn soms al mooie kostenbesparingen te realiseren. Wilt u echt de maximaal mogelijke energiebesparing realiseren? Dan zijn diverse opties, zie onder, met elkaar te combineren. Dat is echt maatwerk: onze specialiteit. De Veko Accountmanager gaat graag voor u op zoek naar de energiebesparende oplossing die het beste bij uw bedrijf past. 

De eerste 50% energiebesparing: kies voor LED

Wanneer u bestaande TL armaturen vervangt door LED verlichting, is de kostenbesparing meteen al 50 - 70%. Renovatie van TL lichtlijnen is bovendien heel snel en gemakkelijk geregeld, wanneer u al Veko verlichting heeft. De profielen kunnen namelijk blijven hangen. Meer weten over renovatie?

Eco buislampen: 30% energiebesparing

Misschien bent u nog niet toe aan de overgang naar LED. Ook dan kunt u veel geld besparen. Veko beschikt over de nieuwste generatie superzuinige Eco TL buislampen. Wissel uw huidige buislampen om en u gaat 30 - 40% energie besparen.

Minimaal 20% aanvullende energiebesparing

Voorzie armaturen van hoogfrequente voorschakelapparatuur

Gebruik (spiegel)reflectoren

De nieuwste (spiegel)reflectoren in het Veko assortiment besparen u veel energie. Wanneer zij juist zijn toegepast -en onze accountmanager vertelt u daar alles over- kunt u naar een lager wattage, minder armaturen of van 2- naar 1-lamps armaturen.  

Pas dynamische verlichting toe

Veko dynamische verlichting dimt, bij afwezigheid van personen, eventueel in een aantal stappen, terug. Het licht blijft op minimaal 10% van de nominale waarde branden. Hierdoor ontstaat geen 'donker gat', geen storing door aan/uit schakelen en is, bij toepassing van zuinige armaturen, een besparing tot wel 90% (!) haalbaar. Het Veko dynamische verlichtingssysteem werkt op zichzelf, en het is niet noodzakelijk om er een DALI verlichtingssysteem bij te programmeren.

Veel daglicht? Pas dimbare verlichting toe

Bij veel daglicht in de bedrijfsruimte is het raadzaam de verlichting te voorzien van daglichtsensoren en dimbare- of DALI voorschakelapparatuur. De gemiddelde besparing hangt af van de hoeveelheid daglicht uiteraard, maar zo'n 30% is geen uitzondering. 

Kies voor een DALI besturingssysteem

Wanneer u een verlichtingssysteem uitvoert met een DALI besturingssysteem, zijn er vele mogelijkheden om de bedrijfsverlichting automatisch te schakelen en te programmeren. Onze specialisten vertellen u graag hoe u bijvoorbeeld automatisch kunt schakelen op werktijden, daglicht of aanwezigheid.  

Meten is weten: neem de proef op de som

Meer weten over concrete besparingsmogelijkheden voor uw bedrijfsverlichting? Test het zelf.