Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen voor een intelligente sturing van hun verlichting. Met slim lichtmanagement behouden ze de controle op hun licht in bijvoorbeeld een ondergrondse parking, magazijn, productieruimte of sporthal. "De zuinigste lamp is degene die niet brandt, meer en meer bedrijven zijn daar ook van overtuigd", aldus Steve Van Stappen, zaakvoerder Veko Lightsystems. Enkele voorbeelden.

 

 

Aanwezigheidsdetectie zorgt voor energiebesparing

 Laat het licht enkel branden waar het nodig is. Neem een magazijnhal waar er in grote gedeelten zelden of alleen maar kort activiteit is. Hier kunt u op een slimme manier energie besparen dankzij een lichtsysteem met aanwezigheidsdetectie. De armaturen worden alleen ingeschakeld zodra er zich personen of voertuigen binnen het detectiebereik begeven. Wanneer een persoon of voertuig in het magazijn komt, dan gaat het licht aan, bij vertrek dooft het automatisch uit.

Lichtdetectie en sturingssystemen

Belangrijk voor de veiligheid is dat dit doven van de lichten geleidelijk gebeurt. Wanneer de omgeving verlaten wordt, zullen de lampen uit gaan volgens een vooraf ingesteld tijdsinterval. Dit vraagt om een kleine investering in lichtdetectie en lichtsturing, maar geeft een maximaal rendement.

 

Lees meer over Smart Lighting

Parking met sensorgestuurde verlichting

De industriële LED armaturen van Veko Lightsystems zorgen voor een veilig gevoel. Neem een ondergrondse parkeergarage waar een kwalitatief goede verlichting belangrijk is voor het veiligheidsgevoel van de voetgangers en chauffeurs. Ze hebben er op elk moment en vanaf elke parkeerplek een goed zicht. Veko gebruikt hiervoor intelligent geprogrammeerde armaturen, eventueel gecombineerd met aanwezigheidsdetectie en natuurlijke lichtregeling. Wordt er beweging gedetecteerd, dan gaan de lichten meteen aan. Wanneer de parking ‘leeg’ is, vermindert het licht in fases. Het wordt er dus nooit plots helemaal donker.

 

Kleuren geven vrije parkeerplaatsen aan

De combinatie van Veko verlichting en slimme parkeersensoren maakt dat Veko een all-in oplossing biedt voor overdekte parkeergarages. De slimme sensor geeft aan welke plaatsen al dan niet zijn ingenomen. Deze sensor kan ook  aan de hand van een kleur aangeven welke plaatsen beschikbaar zijn voor gebruik.

Dimmen van sportverlichting bespaart op energie

Deze slimme sturingssystemen met dimfunctie en detectie zorgen uiteraard voor een stevige energiebesparing. In een sporthal kunt u bijvoorbeeld het begin en einde van een sportsessie slim programmeren. Wanneer de sporters aan het einde van hun training zijn, dimt het licht automatisch en na enkele minuten wordt het ook automatisch uitgeschakeld. Of u kunt alleen die velden of terreinen waar er gesport wordt, van licht voorzien.

Koelcellen en vriezers

Ook in koelcellen en vriezers hoeven de LED lampen meestal niet 24/7 voluit te branden. Veko zorgt ervoor dat het licht enkel brandt wanneer dat nodig is. Bij de minste beweging schakelt de verlichting automatisch aan. De lampen blijven branden zolang er activiteit is, en schakelen langzaam terug als er geen beweging meer is. Duurzaam, slim en goed voor uw portemonnee!

Slim, slimmer, slimst! Op zoek naar manieren om uw ruimte slim en energiebesparend te verlichten? Contacteer Veko Lightsystems via nr. + 32 3 827 21 96 of stuur een mail naar .