In een industriële omgeving is de juiste verlichting van cruciaal belang. Werken in een magazijn of productiehal onder het juiste licht geeft een comfortabel en veilig gevoel en vermindert de kans op fouten. Veko, specialist in industriële LED verlichting, zorgt voor de juiste kwaliteit, sterkte, spreiding en kleur van het licht, afgestemd op wettelijke regels en industriële behoeften. Aan de basis ligt een uitgekiend lichtplan.

 

 

De juiste lichtkwaliteit, lichtsterkte, de juiste armatuur … het is in sommige sectoren van groot belang. Denk aan een productiehal in een farmaceutisch of voedingsbedrijf waar het licht een directe invloed kan hebben op de kwaliteit van de producten, of aan de lakstraat in een autobedrijf waar de juiste lichtkleur allesbepalend is. Denk ook aan de schokbestendige armaturen in een sporthal, die beschermen tegen rondvliegende ballen en ander sportmateriaal.

Wettelijke regels LED verlichting

Veko zorgt voor lichtoplossingen die voldoen aan alle industriële eisen” (Steve Van Stappen, zaakvoerder Veko Lightsystems)

 

“De juiste LED verlichting is  veel meer dan zomaar wat lampjes hangen,” zegt Steve Van Stappen. “Bij het bepalen van de verlichtingsbehoeften en -vereisten volgt Veko alle algemeen geldende principes zoals het ARAB (Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming) en het AREI (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties). Veko programmeert de armaturen volgens de wettelijk vereiste LUX-waardes. Daarbij komt dat veel grote logistieke bedrijven vaak eigen verlichtingsnormen hanteren, die vaak nog verder gaan dan de wettelijke normen.”

Alles eerst bekijken aan de hand van een lichtplan

Aan de installatie van de verlichting gaat een flinke voorbereiding vooraf. Steve Van Stappen: “Onze projectmanager bekijkt alles eerst aan de hand van een uitgebreid lichtplan. Daarin berekent hij wat er nodig is om de industriële ruimte goed te verlichten, onder meer aan de hand van diverse lichtlijnen. Dit lichtplan, of lichtstudie, schat aan de hand van soorten lichtbronnen, armaturen, slimme energiebesparende technieken en materialen de lichtbehoefte in. Zelfs de gewenste lichtkleur wordt hierin opgenomen.

Dit lichtplan zetten we vervolgens om in een gedetailleerde offerte met alle technische gegevens omtrent lampen en  armaturen. Ingesloten bij deze offerte laten we ook visueel zien waar we welk type toestel zullen plaatsen.”

 

 

LED verlichting op maat verkleint ecologische voetafdruk

Dit lichtplan wordt ook steeds aangepast aan de specifieke structuur van het gebouw. Dit levert niet alleen een esthetische meerwaarde, het zorgt ook voor de juiste lichtspreiding.

Nog een voordeel van een uitgekiend lichtplan: het verkleint de ecologische voetafdruk. Via slimme technieken schijnt er namelijk nooit meer licht dan nodig.

Op zoek naar de juiste LED verlichting voor uw bedrijf? Contacteer Veko Lightsystems via nr. + 32 3 827 21 96 of stuur een mail naar .