Verlichting is bepalend voor iedere ruimte. Ook voor ruimtes die op het eerste zicht louter praktisch van aard zijn. Neem nu parkeergarages: ze vormen de eerste verwelkoming met jouw bedrijf, gemeente of organisatie. Veiligheid en comfort zijn hier dus prioritair. Bij Veko Lightsystems weten ze exact hoe je met slimme systemen een uiterst aangename en veilige omgeving creëert.

Ontvang bezoekers met de juiste égards

Steve Van Stappen, zaakvoerder Veko Lightsystems: “De hoogste prioriteiten voor gebruikers van parkeergarages zijn natuurlijk veiligheid en overzichtelijkheid. Daarom gebruiken we hier steevast onze warme, maar heldere Low Power LED verlichting. Zo garanderen we niet alleen een optimale zichtbaarheid en dus veiligheid, we zorgen er ook voor dat bezoekers zich meteen op hun gemak voelen. Door subtiel een juiste, prettige sfeer te creëren, zorg je al in de parking voor een fijne ontvangst die de toon zet voor het hele bezoek.”

Efficiënt, automatisch en dus: zuinige LED verlichting

Van Stappen: “Een typisch kenmerk van ondergrondse parkeergarages is dat ze niet permanent bevolkt zijn. Een groot deel van de tijd is er weinig of geen activiteit. Het zou niet verantwoord zijn om dan gewoon de verlichting 24/7 volop te laten branden. Daarom maken we gebruik van intelligent geprogrammeerde armaturen, gecombineerd met aanwezigheidsdetectie en natuurlijke lichtregeling. Wordt er beweging gedetecteerd? Dan gaan de lichten meteen aan om gebruikers een maximaal comfort te bieden bij het in- of uitgaan van de parking. Het uitschakelen (of verminderen van het licht) wanneer de parking ‘leeg’ is, gebeurt gefaseerd. Het wordt dus nooit plots helemaal donker. Het voordeel voor gebruikers is duidelijk, maar dat is niet de enige grote troef. Het spreekt immers voor zich dat ook de energiefactuur hierdoor een pak lichter wordt. Hoeveel lichter juist? Dat wordt exact becijferd door onze professionals.”

 

Sprekende referenties – verlichting automatisatie parkeergarages

Van Stappen:Het vergt natuurlijk de nodige expertise om dergelijke grote ruimtes, volledig onttrokken aan het daglicht, juist te verlichten. Er zijn diverse wettelijke normen: Doorrijzones en parkeerplaatsen moeten de juiste lichtsterkte krijgen. We kunnen ondertussen enkele indrukwekkende adelbrieven voorleggen. Zo namen we o.a. de parking Blauwe Boulevard in Hasselt (de zogenaamde mooiste parking van Europa) en de verlichting van de parking ‘Dok Noord’ in Gent voor onze rekening. Onze decennialange expertise rond LED verlichting voor industriële en andere grote ruimtes biedt duidelijk een betekenisvolle meerwaarde.”

 

Meer weten over automatische verlichting voor jouw parkeergarage?

Bel ons!

 

Parking Dok Noord Gent
Parking Dok Noord Gent

 

Fietsparking
Fietsparking