Al meer dan 40 jaar ontwikkelt, produceert en monteert Veko Lightsystems aluminium (LED) lijnverlichting. Door zowel de R&D als de productie en montage van de verlichting in eigen beheer te houden, speelt het Veko-team snel in op vragen van klanten.

R&D laat nieuwe producten het licht zien

Veko beschikt op haar locatie in het Nederlandse Schagen over een eigen R&D afdeling. Dit is een team van een 10-tal personen die voortdurend nieuwe verlichtingsproducten testen en ontwikkelen. Vaak liggen vragen van klanten aan de basis van een innovatie. “Wij leggen constant ons oor te luister bij klanten om nieuwe verlichtingsbehoeften te detecteren,” zegt Steve Van Stappen, zaakvoerder van Veko Lightsystems.

 

Een voorbeeld van een recente innovatie is de Duncan-productfamilie, een nieuw (2019) gepatenteerd verlichtingssysteem. Steve Van Stappen: “De Duncan is ontstaan omdat er bij klanten een uitgesproken vraag rees naar een armatuur dat minder verblindend is in logistieke magazijnen.” Inmiddels kent de Duncan-familie een bredere toepassing in de industrie, retail, kantoren en energiesector. Uniek is het microprismatische lensontwerp, dat zorgt voor een optimale glare rating. Met vier verschillende lensoptieken biedt de Duncan een perfecte lichtverspreiding op elke locatie.

 

Bekijk hier de belangrijkste innovaties van Veko Lightsystems sinds 1975.

Eigen montageploeg laat het licht stralen

Veko is niet alleen ontwikkelaar en fabrikant van ledverlichting, het bedrijf komt ook, indien gewenst met een eigen ploeg de verlichting monteren. Of het nu gaat om een sportcomplex, parkeerterrein, magazijn of distributiecentrum: de montageploeg realiseert nieuwe lichtlijnen in een indrukwekkend tempo. De monteurs zijn intern opgeleid en VCA gecertificeerd.

 

 

"Al 40 jaar zijn we de lichtlijnen zelf aan het monteren,” aldus Steve Van Stappen. “Zeker in grote magazijnen , productieruimtes of distributiecentra zijn onze montageteams een troef voor klanten. We kennen ons product door en door, hebben het lichtplan bij de hand en kunnen onmiddellijk van start, zonder andere werkzaamheden te veel te storen. De ploeg beschikt over een eigen montagevrachtwagen, er is geen extra transport nodig. Onze klant moet niet meer omkijken naar de montage, er zijn geen oplopende montage-uren en alle (LED) verlichting is zeer snel gemonteerd.”

Armatuur kapot? Direct herstel!

De meeste lichtlijnen hangen na jaren trouwe dienst nog net zo strak als in het begin.

Is er toch een defect of een armatuur kapot, dan komt Veko ter plaatse kijken wat er aan de hand is en voert het team de herstelling meteen uit.

 

Vragen over de montage van lichtlijnen? Stuur dan een mail naar onze montageafdeling of bel: +32 3 827 21 96 .