Uitbaters van tennisclubs willen kwaliteitsvolle verlichting voor hun indoor tennisvelden. Enerzijds omdat dat prettig is voor de spelers, anderzijds omdat dit gunstig is voor het energieverbruik. Wist je dat ruim 70 procent van de Vlaamse indoor tennisvelden verlicht is met de energiezuinige ledverlichting van Veko Lightsystems?

 

Steve Van Stappen, zaakvoerder Veko Lightsystems: “Ledoplossingen zijn voor indoor tennisvelden zeer geschikt. Niet alleen verbruikt ledverlichting minder dan TL-verlichting, het zorgt bovendien voor een  uniform lichtbeeld  én gelijkmatige lichtspreiding op de tennisbaan. Ideaal om te sporten, want door de gelijkmatige lichtverdeling hebben de spelers weinig last van verblinding.”

Sportverlichting die tegen een balletje kan

Tennisverlichting – en bij uitbreiding verlichting voor sporthallen - moet voldoen aan hoge veiligheidseisen. De verlichting moet, letterlijk, tegen een balletje kunnen. Speciaal voor sport- en tennishallen heeft Veko robuuste led-armaturen ontwikkeld, die ook nog eens een heel prettig licht geven. Deze verlichting is DEKRA/VDE IK10 getest én voldoet aan de strenge internationale eisen van het NOC-NSF. 

 

Slimme ledverlichting op de indoor tennisbaan: dimfunctie en aanwezigheidsdetectie 

Nog meer besparen? Slimme sturingssystemen met dimfunctie en aanwezigheidsdetectie zorgen nog eens voor een veelvoud aan besparing. Zo kan je met een timer het begin en einde van een tennissessie programmeren. Na de sessie dimt het licht automatisch en na enkele minuten wordt het licht automatisch uitgeschakeld. Door middel van een touch panel kan je zelf instellen hoeveel en hoelang bepaalde spelers licht nodig hebben.

 

 

Of je kan alleen de terreinen die bespeeld worden, optimaal van licht voorzien. Door de combinatie met aanwezigheidsdetectie kan de verlichting geschakeld of gedimd worden naargelang de aanwezigheid van mensen. Laat het licht enkel branden als het nodig is!

Referenties in tennisbaanverlichting 

Dit zijn enkele tennisclubs die een beroep op ons deden: TC Stekene, TC Wetteren,  TC Smash 51, TC Hasselt, TC Het Zeen Sterrebeek, TC Herentals, TC Gansart, TC Beerschot, KGTC Zwevegem, TC Wetteren, KTC Meulenberg, TC Duinbergen, Sporting Hove TC, TC Reinaert, TC De Lusthoven, TC Spui, Tennisclub Field, TC Wimbledon, TC As, TC Brugnia, Lommelse TC, TC Mol, TC Winterslag, TC Forest Hills en Topsportcentrum Vlaanderen.

 

De Veko-garanie: vijf jaar zorgeloos tennissen 

Veko Lightsystems biedt minimaal 5 jaar garantie op LED-armaturen, inclusief de vervanging van defecte toestellen.

 

Ook solide sportverlichting nodig? Contacteer Veko Lightsystems telefonisch op +32 3 827 21 96 of via .

Projecten

Bekijk onze sportverlichting