Als onze Olympische atleten zich op-en-top kunnen voorbereiden voor Tokyo 2021, dan is dat mede dankzij de prima verlichte sporthal van Topsport Vlaanderen in Gent. Een goed verlichte sporthal is de basis van sterke indoor sportprestaties.

“Een uniform lichtbeeld is voor topsporters die aan bijvoorbeeld aan toestellen turnen van cruciaal belang,” zegt Steve Van Stappen, zaakvoerder van Veko Lightsystems dat de sporthallen van Topsport Vlaanderen van LED verlichting voorzag.

Expert in verlichting van sporthallen

De Topsporthal Vlaanderen in Gent is een multifunctionele sport-evenementenhal die het hele jaar voor verschillende sportdisciplines wordt gebruikt. Door haar expertise met sporthallen, tennishallen en zwembaden toont Veko zich er een kampioen in sportverlichting. 

Sporthallen stellen lichtinstallateurs immers voor enkele specifieke praktische uitdagingen. Zo staan, hangen en liggen er in turnzalen diverse toestellen, touwen en gymnastiekmaterialen. Het zou dan niet handig zijn dat je dit allemaal even opzij moet zetten voor de vervanging van een lampje. Je verlichting moet van meet af aan goed werken en dit voor een zo lang mogelijke periode.

Gelijkmatige verdeling van licht

Een andere hele belangrijke eis bij sportverlichting is de gelijkmatige verdeling van het licht. Iedere vierkante centimeter moet tijdens het sporten heel precies belicht worden. Deze uniformiteit van het licht is van belang, zodat iedere sporter onder hetzelfde heldere licht kan sporten, of hij nu een rondje loopt of aan een klimtouw hangt.

Balbestendige armaturen

Bovendien moeten de lichtarmaturen solide en balbestendig zijn. De geplaatste IK10 armaturen in sporthallen van Veko (IK 10 wijst op de slagvastheidsgraad) mag je in principe met een hamer te lijf gaan. Ze blijven intact. Deze armaturen zijn uitvoerig getest en zijn een uitstekende oplossing die ook nog eens minder energie verbruikt.

Eigen montage van LED lichtlijnen

Veko is de absolute expert in België op vlak van de montage van LED verlichting in sporthallen en sportzalen. Veko doet dit met eigen montageteams. Hierdoor heb je dus helemaal geen omkijken naar de montage, en wordt je (LED) verlichting in een recordtijd gemonteerd.

Voorbeelden van Veko verlichting in sporthallen

Sporthal De Veldmuis Geraardsbergen

Relighting sporthal Militaire School Brussel

Indoor sporthallen

Mag de verlichting in jouw sporthal of sportzaal naar een hoger niveau? Contacteer Veko Lightsystems via nr. + 32 3 827 21 96 of stuur een mail naar .